torstai 17. syyskuuta 2015

Kuulumiset

Ensi alkuun lapsettomuus-statuspäivitys:
En ole raskaana.

Mutta voin hyvin! Pelkäsin vähän ennakkoon, että mitenkähän syksy lähtee käyntiin, koska viime vuosi oli yhtä etukenossa juoksemista paikasta toiseen. Mutta olen onnistunut tasapainottamaan työn ja vapaa-ajan nyt jotenkin järkevästi niin, että minulla tosiaankin on vapaa-aikaa. Olen kerennyt jopa aloittaa uuden harrastuksen. Ja huomaan eron viime vuoteen kyllä siinä, että tunnen itseni virkeäksi ja onnelliseksi.

Nyt puuttuu vain se lapsi.

Meillä oli kuukausi sitten vihdoin ja viimein se 1. käynti erikoislääkärillä. Kaikki aiemmat verikoe-testi lappuset mukanani odotin, että nyt alkaisi vihdoin jotain tapahtua. Lääkäri totesi kuitenkin, että testit ovat liian vanhoja ja minun pitää TAAS käydä testeissä uudelleen, ennen kuin mitään hoitoja voidaan määrätä. Minulta oli otettu samat testit siis jo kaksi kertaa, ilman että asia on edennyt mihinkään. Joka kerta testit ovat olleet kunnossa, eli ei mitään vikaa löytynyt. Ultrakin on jo aiemmin katsottu. Todella turhauttavaa! No, ehkä nyt kolmas kerta toden sanoo...

Kävin testeissä viime viikolla ja tapaan lääkärin parin viikon päästä uudelleen. Siihen saakka ei voi asian eteen tehdä mitään muuta kuin kokeilla edelleen luomusti ja koettaa elää stressitöntä elämää.

Hyvä ystäväni on parhaillaan viimeisillään raskaana eikä mistään muusta haluaisikaan puhua kuin tuntemuksistaan, valmisteluista ja vauvoista. Ymmärtäähän sen. Mutta huomaan että suojaan itseäni, kun pyrin olemaan vähissä tekemisissä hänen kanssaan. Myös toinen ystäväni, kahden pienen lapsen äiti on sanonut jo muutamaan otteeseen että pitäisipä nähdä, mutta en millään saa aikaiseksi. Ikävää, että lapsettomuus ajaa tällä tavalla ihmisiä erilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti